2023 áprilisában Elbeszélni a pénzt. Gazdasági reprezentációk a prózairodalomban címmel  tudományos konferenciát rendez A 19. századi magyar irodalom politikai gazdaságtana Lendület-kutatócsoport a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetben. 

elbeszelni a penzt


A jelentkezéseket 2023. január 22-ig várják a szervezők.

További információk a részletes konferenciafelhívásban találhatók.

A konferenciára elsősorban olyan előadásokat várnak, amelyek egyes monetáris eszközök (pénz, hamis pénz, váltó stb.), különböző csereformák (hitel, alku, uzsora, lopás, örökség, ajándék stb.), gazdasági eszmék (hiány és bőség, szegénység és gazdagság stb.), aktorok (kereskedő, alkusz, bankár stb.) vagy intézmények (részvénytársaság, bank, tőzsde stb.) narratív funkcióit vagy az általuk felkínált olvasói szerepeket vizsgálják. Az elemzés tárgya lehet bármely magyar vagy idegen nyelvű prózai szöveg, regény vagy novella, a 18. századtól napjainkig.

Jelentkezni 2023. január 22-ig lehet a tervezett előadás legfeljebb 300 szavas összefoglalójával és néhány sornyi életrajzzal az alábbi címeken:

Hites Sándor: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szabó-Reznek Eszter: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.