+36 1 279 2760     iti.titkarsag@abtk.hu

iti banner

Eseménynaptár

MTA Bolyai-emléklap
2024. szeptember 18., Szerda
Találatok : 6
Létrehozta: Sarankó Márta

MTA Bolyai-emléklap

A BTK Irodalomtudományi Intézet munkatársai közül 2024-ben Újváriné Tüskés Anna és Virágh András nyerte el a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. 

A nyertes pályázatot benyújtó kutatóknak a Bolyai-ösztöndíj elnyeréséről kiállított okleveleket Bolyai-napon, 2024. szeptember 18-án adják át ünnepélyes keretek között.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának szakértői értékelése, valamint a tudományterületi kollégium javaslata alapján záró kutatói jelentésére „kiemelkedő” minősítést kapott Boka László, a BTK Irodalomtudományi Intézet tudományos főmunkatársa, aki a hároméves kutatás végén leadott kéziratért (A Holnap és az irodalmi/társadalmi modernség – monográfia) MTA Bolyai-emléklapot vehet át a Bolyai-napon.

bolyai btk

 
A Magyar Tudományos Akadémia 1997-ben alapított teljesítményközpontú, magas presztízsű országos ösztöndíjának célja a kiemelkedő kutatás-fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése a fiatal kutatók körében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése. 

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársai közül Bartha Ákos Gábor (Történettudományi Intézet) és Mitcsenkov-Horváth Eszter (Régészeti Intézet) is elnyerte az ösztöndíjat.

A 2024-ben Bolyai-ösztöndíjat nyert kutatók névsora a Magyar Tudományos Akadémia honlapján olvasható.

Ebben az évben 156 pályázat részesül a támogatásban az érvényesen benyújtott 792 közül.