A Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Irodalomtudományi Intézet Martinkó András-díját ebben az évben S. Laczkó András érdemelte ki A reklám helye. A védegyleti agitáció és Garay János Iparvédegyleti dala című tanulmányáért.

martinko dij2023

Az ünnepélyes díjátadót a kuratórium 2023. szeptember 23-án tartotta az Irodalomtudományi Intézet I. emeleti tanácstermében. 

A meghívó, S. Lackó András beszéde és a díjátadón készült képek letölthetők.

Martinko dij

 

Az 1996-ban Martinkó András (1912–1989) irodalomtörténész emlékére alapított, a legkiemelkedőbb XIX. századi irodalmi témájú tanulmányokat elismerő díjat ebben az évben S. Laczkó András, a PTE BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusa nyerte el „A reklám helye: A védegyleti agitáció és Garay János Iparvédegyleti dala” című tanulmányáért, amely a Verso folyóirat 2022/1. számában jelent meg.
Az oklevelet és a Martinkó Andrást ábrázoló, Gulácsy-Horváth Zsolt szobrászművész által készített emlékplakettet Szörényi László, a BTK Irodalomtudományi Intézet professor emeritusa és a Martinkó-díj kuratóriumának elnöke adta át a díjazottnak 2023. szeptember 23-án.