Alvilágjárások és pokolbeli büntetések. Dante Komédiájának antik és középkori forrásai című pályamunkájáért Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott Draskóczy Eszter, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet Reneszánsz osztályának tudományos segédmunkatársa és az MTA-SZTE Antikvitás és Reneszánsz Kutatócsoport tudományos munkatársa.

darskoczyeszter


2022. február 17-én az MTA Székházában huszonkét fiatal kutató vehette át a Magyar Tudományos Akadémia nagy hagyományú díját. 

Gratulálunk minden díjazottnak.

Az idén ötven éve alapított Akadémiai Ifjúsági Díjra a teljes magyar fiatal kutatói közösség pályázhatott: intézeti, egyetemi és közgyűjteményi kutatók egyaránt. A bölcsészet- és társadalomtudományok, valamint az élettudományok területéről hat-hat, a matematikai és természettudományok művelői közül pedig tíz fiatal kutató nyerte el az elismerést. 

Az Akadémiai Ifjúsági Díjat a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára alapította 1972-ben az akadémiai tudományos kutatóhelyeken dolgozó 35 év alatti fiatal kutatók szakmai munkájának ösztönzésére és a kiemelkedő tudományos eredmények elismerésére. A díj célja elsősorban a pályamunkájuk és intézeti, egyetemi, közgyűjteményi igazgatójuk minősítése alapján arra érdemes ifjú kutatók  elismerése, tudományos munkájuk ösztönzése, támogatása.

A díjazottak teljes névsora a Magyar Tudományos Akadémia honlapján érhető el.

------------------------------------------------------------------------------
Forrás: MTA