A Magyar Dante Bizottság a Magyar Tudományos Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával Tudomány és költészet Dante műveiben címmel 2021. november 16–19-én nemzetközi konferenciát rendezett Dante Alighieri halálának hétszázadik évfordulója alkalmából a Dante 700 és A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként. 

dante konferencia 2021

A két helyszínen zajló konferencia ülésnapjait november 16–17-én a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában, november 18–19-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében tartották. 

A konferencia programja letölthető.

A konferencia szervezésében közreműködött és előadással vett részt a BTK Irodalomtudományi Intézet Reneszánsz osztályának munkatársa, Draskóczy Eszter, a Magyar Dantisztikai Társaság és a Magyar Dante Bizottság tagja, szervezőtársai Pál József (SZTE) és Kelemen János (MTA) voltak. A konferencián intézetünk munkatársai közül Szénási Zoltán is előadást tartott. 


-------------------------------------------------------------------------------
A szegedi ülésnapok regisztráció nélkül látogathatók.

A budapesti ülésnapok látogatásához előzetes regisztráció szükséges A Magyar Tudomány Ünnepe eseménynaptárában kitölthető űrlapon: 
program és regisztráció (november 18.)
program és regisztráció (november 19.) 
A személyes részvétellel kapcsolatos további információk az MTA honlapján találhatók.

Az akadémiai ülésnapokon az élő közvetítés az MTA YouTube-csatornáján érhető el. 
 

---------------------------------------------------------
A Magyar Tudomány ünnepe rendezvényein az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező.