2022. október 27–28-án a Petőfi Irodalmi Múzeum „A szellős térben és a szűk időben” címmel kerekasztal-beszélgetéssel és könyvbemutatóval egybekötött szakmai konferenciát rendezett a 2019-ben elhunyt Térey János életművéről.

terey konferencia 2022 pim
A BTK Irodalomtudományi Intézet munkatársai közül Káli Anita szerepelt a konferencia Politika és etika – Társadalom című szekciójában „Frappáns nyomorpornót forgassanak”: Irónia és társadalomkritika Térey János műveiben című előadásával, Radnai Dániel Szabolcs, a XIX. századi osztály tudományos segédmunkatársa pedig szervezőként vett részt a rendezvény lebonyolításában. 

Helyszín: PIM Szomszéd (1053 Budapest, Ferenczy István utca 26.)   

A konferencia programja a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján elérhető.

Térey János (1970–2019) művei mindig komoly visszhangot váltottak ki, és fontos kezdeményező, ízlésformáló szereppel bírtak. Térey nyilatkozatai a kulturális élet, a társadalom és a politika kérdéseiben is meghatározók, gyakran vitára indítók voltak. Az interdiszciplináris konferencián irodalomtörténészek, filológusok, színháztudósok, muzeológusok és a Térey-olvasók szélesebb közössége megvitathatja, melyek azok a nézőpontok, ahonnan ez a jelentős életmű megnyitható újabb, problémaérzékeny értelmezések számára.

Időpont: 2022. október 27. (csütörtök) 9:30 – 2022. október 28. (péntek) 19:00