Lendület ‒ Hosszú Reformáció Közép- és Kelet-Európában (1500‒1800) Kutatócsoport június 22-én, kedden tartotta a Centre for Reformation Studies ünnepélyes megnyitóját a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetében. 

Közreműködött:

Kecskeméti Gábor, intézetigazgató, BTK Irodalomtudományi Intézet

Tóth Zsombor, kutatócsoport-vezető, MTA BTK Lendület ‒ Hosszú Reformáció Közép- és Kelet-Európában (1500‒1800) Kutatócsoport 

Kecskeméti Gábor megnyitó beszédében felidézte a Centre de Recherche de la Renaissance (Reneszánsz-kutató csoport) létrehozását Irodalomtudományi Intézetben, valamint hangsúlyozta a kutatóközpontok tudománypolitikai jelentőségét. A reformációkutató központot Tóth Zsombor mutatta be. Az új kutatási és tudománymenedzselési központ hosszútávú célja az, hogy a magyar reformációtörténeti kutatások és eredmények számára a nemzetközi tudományos környezetben kellő szakmai megjelenítést, illetve a magyar kezdeményezéseknek nemzetközi partnereket és fogadókészséget biztosítson.

meghívó letölthető.

 

IMG 0160

 

 

***

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az Eötvös Könyvtár átmenetileg nem látogatható, karbantartási munkák miatt a kölcsönzés (a könyvek visszavétele is) szünetel. A Klaniczay-terem csak a rendezvény idején tartott nyitva. Megértésüket köszönjük.