A Régi Magyar Dráma Kutatócsoport Egerben rendezi meg XII. nemzetközi tudományos konferenciáját Új eredmények a színház- és drámatörténeti kutatásban (17−19. század) címmel 2021. szeptember 2−4. között.  

RMDrama KonferenciaA konferencia fő célja a korábbiakhoz hasonlóan most is az, hogy szakmai fórumot nyújtson, ahol találkozhatnak az elmúlt három év újabb nemzetközi és a magyar kutatási eredményei.

A szervezők az iskolai színjátszás, az udvari színjátszás és a hivatásos színjátszás témaköréből, a drámaszövegeket tekintve pedig a reneszánsz, a barokk és a klasszicista drámakorpusz darabjairól várnak előadásokat. 

A konferenciára jelnetkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet 2021. május 31-ig20 percesre tervezett magyar, angol, német, francia nyelvű előadások címének és rövid (legfeljebb 250 szavas) összefoglalójának beküldésével.

A konferencia a koronavírus-járvány aktuális helyzetét figyelembe véve a tervek szerint vegyes formában, személyes és online részvétellel valósulhat meg.

A konferenciafelhívás letölthető