A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet – a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium keretei között – nyári egyetemet hirdet 2022. augusztus 29-től szeptember 2-ig.
A program során a digitális bölcsészet alapvető és meghatározó területeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az online előadásokat konzultációs nap, majd projektfeladatok kidolgozása és bemutatása követi. A kurzust elvégzők a konferenciarészvételről igazolást, a képzésről oklevelet kapnak.

nyari egyetem2021

jelentkezés feltételei:

folyamatban lévő MA/PhD jogviszony, önéletrajz, motivációs levél;
előnyt jelent a filológiához és/vagy digitális bölcsészethez köthető kutatási téma, szakdolgozat.

A jelentkezéseket július 29-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják a szervezők.

A további részleteket tartalmazó felhívás letölthető. 

***

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet – a Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium keretei között – nyári egyetemet hirdet 2022. augusztus 29. és szeptember 2. között. A program során a digitális bölcsészet olyan alapvető és meghatározó területeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint például a TEI XML kódolás, a természetes nyelvfeldolgozó eszközök vagy a stilometria.

A képzés egy alapozó e-learning kurzus önálló feldolgozásával kezdődik, amelyre két hét áll rendelkezésre, a kurzus teljesítését az oktatók online konzultációkkal segítik. Az e-learning kurzus sikeres teljesítését követően a nyári egyetem előadásai négy napon keresztül zajlanak, online formában, amelyeket egy konzultációs nap követ. Az előadásokat követően a résztvevők az elhangzottakhoz és saját érdeklődési körükhöz kapcsolódó projektfeladatot kapnak, aminek kidolgozására két hét áll rendelkezésükre. A projektfeladatok eredményeit házi konferencia keretei között mutatják be a résztvevők.

Mind a felkészülés szakaszát, mind a projektfeladatok elkészítését az adott témák képviselői segítik. A képzést elvégzők a konferencián való részvételről igazolást, a képzésről oklevelet kapnak. A jelentkezés feltételei: folyamatban lévő MA/PhD jogviszony vagy fiatal kutatói státusz, önéletrajz, motivációs levél, továbbá előnyt jelent a filológiához és/vagy digitális bölcsészethez köthető kutatási téma, szakdolgozat. A jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk július 29-ig.