A REFORMÁCIÓ EMLÉKEZETE A KORA ÚJKORBAN

PROTESTÁNS ÉS KATOLIKUS ÉRTELMEZÉSEK A 16–18. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON 

 Debreceni Egyetem, 2017. május 18–20. 

 Konferenciafelhívás

 

***
A javasolt előadás címét és a mintegy 1500 karakteres tartalmi ismertetést legkésőbb 

2016. december 15-ig várja a szervezőbizottság.

 

***

Tisztelt Kollégánk, kedves Barátunk!

A Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete (Reformációkutató és Kora Újkori Művelődéstörténeti Műhely és a Magyar Emlékezethelyek Kutatócsoport), az Irodalomtudományok Doktori Iskolája, valamint az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének Reneszánsz Osztálya, együttműködve az egyetemek régi magyar irodalom tanszékeivel, a Refo 500 – Refo RC nemzetközi konzorciummal és az Országos Széchényi Könyvtárral, 2017. május 18–20. között a reformáció 16–18. századi protestáns és katolikus emlékezetét vizsgáló konferenciát rendez Debrecenben.

További együttműködő partnereink:

Reformáció Emlékbizottság, Debrecen Megyei Jogú Város, Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Tiszántúli Református Egyházkerület, Debreceni Református Hittudományi Egyetem, Tiszántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei, Református Művelődés- és Iskolatörténeti Kutatóintézet, Magyarországi Evangélikus Egyház.

A konferencia fókuszát és lehetséges témáit – széleskörű és alapos szakmai egyeztetések eredményét – az alábbiakban részletezzük. Arra kérjük, hogy jelezze: kíván-e a konferencián előadást tartani a bemutatott témakörök valamelyikéből. A javasolt előadás címét és a mintegy 1500 karakteres tartalmi ismertetést legkésőbb 2016. december 15-ig a szervezőbizottság tudományos titkárának címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kérjük eljuttatni.

A szervezőbizottság elnöke Imre Mihály (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), tudományos titkára Fazakas Gergely Tamás (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A szervezőbizottság szívesen áll rendelkezésére abban is, hogy az előadásokat illető elképzelésekről, további ötletekről, javaslatokról konzultálhassunk. Ugyanakkor – szokás szerint – fenntartjuk a jogot, hogy a beérkezett előadástervek közül kiválaszthassuk a konferencia szakmai elképzeléseihez leginkább illeszkedő, legjobban átgondolt terveket, ugyanis előzetes számításaink szerint mintegy 25 referátum fér a programba. Azok a kedves kollégáink, akik a konferencián nem előadóként, hanem hallgatóként kívánnak részt venni, a második körlevelünkhöz csatolt jelentkezési lapon jelezhetik részvételi szándékukat. Ugyanott nyújtunk majd tájékoztatást előadóink és valamennyi résztvevő számára a további tudnivalókról.

 

A részletes leírást tartalmazó első körlevél letölthető.