konyvtar1A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete
és az Eötvös Könyvtár a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése érdekében a személyes távolságtartást biztosító elektronikus ügyintézéssel folytatja munkáját. 

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont intézményeiben és rendezvényein szájat és orrot eltakaró maszkot kell viselni. Az események oltási igazolással látogathatók.

Olvasói kéréseket, kérdéseket a könyvtár e-mail-címére várunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézet munkatársai is e-mailen érhetők el: 
https://iti.btk.mta.hu/hu/munkatarsak

Az Irodalomtudományi Intézet titkársága a személyes ügyintézés korlátozása idején munkaidőben az alábbi számokon tart telefonügyeletet: 

(+36 1) 279 2760
(+36 1) 279 2776

---------------------------------------------------------
Az Eötvös Könyvtár 2021. szeptember 14-től keddenként 9–17 óra között biztosít olvasószolgálatot.

Kérjük, kölcsönözési szándékukat lehetőleg jelezzék előre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen a kívánt könyvek adatainak megadásával, hogy azokat a könyvtár munkatársai előkészíthessék. 

Online katalógusunk
a https://opac3.irodalomtudomanyi.monguz.hu oldalon érhető el. 

A könyvtárosok természetesen folyamatosan rendelkezésre állnak bármilyen online is teljesíthető kérés (adatbázisok, szkennelés, bibliográfiai adatok ellenőrzése stb.) fogadására az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 

Kölcsönzésre továbbra is csak a beiratkozásra jogosult olvasóknak van lehetőségük. 
A könyvtár keddenként 9–17 óra között az olvasószolgálat idején látogatható.  

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont intézményeiben, így a könyvtár látogatása során is szájat és orrot eltakaró maszkot kell viselni.

A személyes megjelenés igazgatói utasításra védettségi igazoláshoz kötött.

---------------------------------------------------------

Egyúttal felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy az új koronavírus által előidézett helyzetben az Irodalomtudományi Intézet a távoktatást, az elektronikus-digitális formában zajló tudományos információszerzést és kulturális életet nyilvánosan elérhető kutatási eredményeivel továbbra is támogatja. Az Irodalomtudományi Intézet bibliográfiai adatbázisaitextológiai portáljaArany János-gyűjteményefolyóiratainak teljes szövegű archívuma korlátlanul használható minden érdeklődő számára. A textológiai portálon megtalálható a nemzeti klasszikusok életművéből készült kritikai szövegkiadások túlnyomó többsége, amelyek szabadon elérhetők akár oktatási, akár művelődési, akár szórakozási céllal.