Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének XVIII. századi Osztálya pályázatot hirdet a 2016. évi Hopp Lajos-díj elnyerésére.

A díj célja olyan egyetemi hallgatók és kutatók támogatása, akik kiemelkedő eredményeket értek el a 18. századi magyarországi és nemzetközi irodalom-, eszme- vagy művelődéstörténet feltárásának területén, és ezáltal méltó továbbvivői a Hopp Lajos tudományos örökségének.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. május 31.

A pályázatra a magyarországi és a határon túli egyetemeken BA, MA vagy doktori képzésben részt vevő, doktori fokozattal még nem rendelkező egyetemi hallgatók jelentkezhetnek a 18. századi magyarországi és nemzetközi irodalom-, eszme- vagy művelődéstörténet területén végzett önálló kutatásuk eredményeit ismertető, kb. 1 ív (40.000 leütés) terjedelmű dolgozatukkal. Kérjük, a dolgozatot az Irodalomtörténeti Közlemények szabályzatának megfelelően szerkesszék meg és jegyzeteljék.

A dolgozatokat csatolt fájlként a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.
Kérjük a pályázókat, a fájlban adják meg nevüket, elérhetőségüket, és tüntessék fel azt is, hogy mely intézmény melyik szakán, képzésén folytatják tanulmányaikat.

A pályázatok elbírálását a XVIII. századi Osztály munkatársaiból álló zsűri végzi, az Irodalomtudományi Intézet igazgatójának elnökletével.

Az elbírálás eredményéről 2016. szeptember 15. után emailben értesítjük a résztvevőket.

A díjjal kitüntetett személy a díj elnyerését igazoló oklevélen kívül könyvekből és folyóirat-előfizetésből álló tárgyi jutalomban részesül, és lehetőséget kap eredményeinek ismertetésére a XVIII. századi Osztály vitaülésén, valamint a dolgozat publikálására az Irodalomtudományi Intézet egyik folyóiratában.

A díjat 2016 októberében a XVIII. századi Osztály vitaülése keretében adjuk át a nyertes pályázónak.

Eredményes pályázást kíván az MTA BTK ITI XVIII. századi Osztálya.