Értesítjük a tisztelt érdeklődőket, hogy a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetében 2020. március 17-re tervezett előadást a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése érdekében elhalasztjuk

Megértésüket köszönjük. 

JeneyEva02

 

Jeney Éva (1963–2019) az Irodalomtudományi Intézet tudományos főmunkatársa kedves kollégánk, barátunk volt – hiánya ma is fájdalmas. Az intézet ezért is keresett megfelelő formát emlékének méltó megőrzésére, ami 2020 márciusától kezdődően évente rendezett vendégelőadások sorozatában valósul meg. 

A reciti.hu szerkesztősége és az Irodalomelméleti Osztály minden év elején felkér egy-egy – az Irodalomtudományi Intézeten kívüli – vendégelőadót, felidézve, hogy Jeney Éva milyen sok területen (számos projektben, munkacsoportban, konferencián) volt aktív. Az előadások így nem feltétlenül az ő kedves témáihoz kötődnek majd, de lehetőséget biztosítanak munkássága értékeinek továbbgondolására is.

Az első vendégelőadást Séllei Nóra, a DE BTK Angol-Amerikai Intézetének docense tartja Intertextualitás és őrültség: két Jane Eyre-átirat címmel 2020. március 17-én 14:00 órakor.

Bevezetőt mond Kecskeméti Gábor, az Irodalomtudományi Intézet igazgatója.

Az előadást követően Bezeczky Gábor emlékezik Jeney Évára, majd Ács Ferenc gordonkaművész szólója hangzik el.

Az előadás helyszíne: Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Irodalomtudományi Intézet
(1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)

Minden kollégánkat és Jeney Éva minden barátját, tisztelőjét szeretettel várjuk.