+36 1 279 2760     iti.titkarsag@abtk.hu

iti banner

Eseménynaptár

Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5. [konferencia]
Kezdés: 2023. június 21., Szerda -  13:30
Zárás: 2023. június 23., Péntek - 15:00
Találatok : 242
Létrehozta: Sarankó Márta

A BTK Irodalomtudományi Intézet és a Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke 2023. június 21–23-án rendezi meg a tíz évvel ezelőtt útjára indított, kétévente megtartott Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások című közös, nemzetközi konferenciasorozatának újabb eseményét.

Az Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5. című tanácskozás három napon át invitálja konstruktív előadásokra és érlelő vitákra a teljes Kárpát-medence bölcsésztársadalmának azon kutatóit, akik egyéni vagy csoportos karrierkutatással, különböző korok értelmiségtörténetével, illetve irodalmi kapcsolati hálókkal foglalkoznak.

Az előadások nyitottak a nagyközönség számára is.

Az idei két felkért plenáris előadó: Dr. Hermann Róbert és Dr. Kappanyos András.

A konferencia szervezői: Dr. Boka László az Irodalomtudományi Intézet tudományos főmunkatársa, egyetemi docens, és Dr. Biró Annamária a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Irodalomtudományi Intézetének egyetemi adjunktusa.

A konferencia programja letölthető.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a konferenciát támogatja továbbá a Római Katolikus Püspökség és a Szőnyi Pincészet, médiatámogató a Plusz FM.