+36 1 279 2760     iti.titkarsag@abtk.hu

iti banner

Eseménynaptár

Christian Philosophy in the Long Reformation – Simon Burton előadása
2023. június 01., Csütörtök, 15:00
Találatok : 119
Létrehozta: Sarankó Márta

2023. június 1-én 15:00 órától Simon Burton, az Edinburgh-i Egyetem oktatója Christian Philosophy in the Long Reformation [Keresztény filozófia a hosszú reformáció ideje alatt] című előadásával folytatódik a Klaniczay Tibor emlékére indított sorozat (Tibor Klaniczay Memorial Lecture Series), a Hosszú Reformáció Kelet-Európában (1500–1800) Lendület Kutatócsoport szervezésében.

klaniczay memorial 2023 06 01 page 0001

Az előadó kutatásainak középpontjában a hosszú reformáció áll, különös tekintettel a középkori és a protestáns teológia kapcsolatára, valamint a keresztény platonizmus és miszticizmus jelenségére.

Helyszín: BTK Irodalomtudományi Intézet, I. emeleti tanácsterem
(1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)

meghívó letölthető.

Simon J. G. Burton jelenleg a John Laing Reformációtörténeti Ösztöndíj keretében az Edinburghi Egyetem Teológiai Intézetének oktatója. Ezt megelőzően a Varsói Egyetem fiatal kutatója, valamint a McGill Egyetem posztdoktori ösztöndíjasa volt. A Brill Kiadónál jelent meg 2012-es kötete The Hallowing of Logic: The Trinitarian Method of Richard Baxter’s Methodus Theologiae címmel, következő monográfiája a ramizmussal és a reformációval foglalkozik. Írásai jórészt a középkori és a kora újkori skolasztikát tárgyalják, három, a témához kapcsolódó kötet társszerkesztője volt: Reformation and Education: Confessional Dynamics and Intellectual Transformations (Vandenhoeck & Ruprecht, 2022), Nicholas of Cusa and the Making of the the Modern World (Brill, 2019) és Protestant Majorities and Minorities in Early Modern Europe: Confessional Boundaries and Contested Identities (Brill, 2019). A Reformation and Renaissance Review című folyóirat szerkesztője.